Q&A

Vragen en antwoorden

Vraag

1. Wat doet een investeringsmaatschappij als R2V?

Antwoord

Wij helpen ambitieuze ondernemers om hun doelen te bereiken. Dat kan een investering zijn in hun bedrijf om te groeien of uit te breiden. Maar dat kan ook zijn door een belang te nemen in het bedrijf. Of een rol te spelen bij de verkoop of de exit van de DGA. Bij elke variant is R2V een actieve aandeelhouder die zich niet mengt in het dagelijks management.

Vraag

2. Waar staat R2V eigenlijk voor?

Antwoord

R2V staat voor onze startpositie, want wij zijn altijd ‘ready to venture’. Klaar om er samen voor succes te gaan. En ja, het vergt lef en durf om de juiste keuzes te maken op weg naar succes.

Vraag

3. In welke branches is R2V actief?

Antwoord

Wij zijn vooral actief in de bouw en toelevering, vastgoedontwikkeling, industrie, transport en logistiek. Maar binnen deze branches komt van alles kijken op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Daarom zijn we ook actief in automatisering, digitalisering en ICT.

Vraag

4. Mijn markt staat niet tussen de branches waar R2V actief is. Heeft het dan toch zin om kennis te maken met R2V?

Antwoord

Jazeker! Wij staan altijd open voor een goed gesprek met een ambitieuze ondernemer. Heeft u met uw onderneming plannen op het gebied van innovatie, techniek of duurzaamheid dan staat de deur zeker voor u open.

Vraag

5. Welke investeringsmogelijkheden zijn er allemaal bij R2V?

Antwoord

De mogelijkheden zijn altijd maatwerk. Grofweg maken we onderscheid in de volgende investeringsmogelijkheden:

  • Financiering: als de financiële middelen ontbreken voor een bedrijfsovername, een nieuwe productielocatie of extra materieel. R2V is uw venturepartner met verstand van zaken en denkt met u mee.
  • Aankoop van aandelen (een meerderheidsbelang of een minderheidsbelang): als u toe bent aan een management buy-in. Of juist als u overweegt om het stokje over te dragen aan de volgende generatie.

Vraag

6. Wat is de gemiddelde transactiewaarde bij R2V?

Antwoord

De transactiewaarde hangt af van allerlei verschillende factoren. Voor een ingrijpende optimalisatie van bepaalde bedrijfsprocessen kunnen de bedragen soms flink oplopen. Om welke bedragen het precies gaat, daar gaan we graag discreet mee om.

Vraag

7. Investeert R2V ook in ondernemingen in het buitenland?

Antwoord

Nee, wij blijven graag dicht bij onszelf. We kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak en benadering. Dat kunnen we internationaal niet waarmaken. Bovendien hebben wij grondige kennis van de markt in onze eigen regio. Daar is onze doelgroep het best bij geholpen.

Vraag

8. Investeert R2V in ondernemingen overal in Nederland?

Antwoord

Nee, wij focussen op de Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant. We kiezen bij R2V bewust voor een persoonlijke aanpak en benadering. Dat kunnen we aan de andere kant van Nederland niet waarmaken. Bovendien hebben wij grondige kennis van de markt in onze eigen regio. Daar is onze doelgroep het best bij geholpen.

Vraag

9. Wat gebeurt er met mijn autonome rol als ondernemer in een venture met R2V?

Antwoord

Dat is helemaal aan u. Ons vertrekpunt is dat uw management autonoom blijft. Wij selecteren onze venturepartners juist op talentvol management, want wij zijn ervan overtuigd dat het succes van een onderneming juist daar schuilt. R2V stimuleert en faciliteert uw management.

Vraag

10. Ik werk aan een exit-strategie. Staat R2V daar ook voor open?

Antwoord

Absoluut. Het is juist heel verstandig om actief te werken aan een exit-strategie. Wij nodigen u graag uit voor een goed gesprek op ons kantoor. Dan kunnen we in alle rust de mogelijkheden bespreken.

maak kennis

Benieuwd wat R2V
voor uw onderneming
kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een goed gesprek.